Hoe werkt beeldende therapie?


Inspiratie

Beeldend werken geeft inspiratie, het bezig zijn geeft ruimte om je te uiten en vorm te geven aan emoties en persoonlijke verhalen. Iedereen kan dit op zijn/haar eigen manier doen. Wie je bent staat centraal, je mogelijkheden en eigen expressie krijgen alle aandacht. Het geconcentreerd en betrokken zijn op je eigen werk, geeft voldoening en nieuwe energie. Het doet een beroep op je zintuigen en intuïtie en verbeeldingskracht en geeft inspiratie.


Beweging

Beeldend werken betekent in beweging zijn, je komt in beweging, ook innerlijk, het brengt een proces op gang, bewust of onbewust. Het werken vanuit de ervaring is belangrijk in beeldende therapie; doen en voelen eerst, om gedrag en gedachten los te maken, bewust maken eventueel. Soms ook gewoon doen en verder niks. Gewoon bezig zijn, genieten, ontspannen en iets maken.


Materiaal

Als beeldend kunstenaar heb ik ervaring met toepassing en effect van allerlei materialen en technieken. Vanuit deze ervaring werk ik als beeldend therapeut.
Elk materiaal, elke techniek heeft zijn eigen karakter, roept gevoelens en associaties op. Voor iedereen is dit weer anders, elk mens heeft andere ervaringen en behoeftes. Dit uit zich in voorkeuren in materiaalgebruik en werkwijze. Het werkstuk en je manier van werken laat iets zien van wie je bent en hoe je functioneert.

 

 

Laatste tweets

 

  

Ik zoek, samen met jou, de manier van werken die het beste aansluit bij het moment, bij jouw stijl en mogelijkheden.

Dit is het startpunt van een proces waarin je veel kunt experimenteren en ontdekken.